Keurmerk Private Lease

Van bezit naar gebruik, daar gaat het om bij privé lease. Waar je vroeger een nieuwe auto moest kopen, neem je bij private lease als het ware een abonnement waarbij je alleen maar een vast bedrag per maand betaalt om een auto te rijden. Je hebt dus geen investering. De looptijd, je jaarkilometrage en welke kosten er precies in dat maandbedrag zitten, leg je bij IKRIJ.NL vast in een overeenkomst voor private lease.

Natuurlijk maakt het uit welke auto je kiest, hoeveel je rijdt en wat de looptijd is van jouw lease particulier contract. De goedkoopste lease auto privé kost een stuk minder dan 200 euro per maand en natuurlijk kun je het zo luxe en zo duur maken als je zelf wilt. Bij IKRIJ.NL maken we graag een offerte voor lease privé voor jou op maat!

De voordeligste aanbieding van IKRIJ.NL voor privé lease is een Citroën C1. Op basis van 60 maanden en 5.000 kilometer per jaar kost deze auto leasen privé maar 179 euro per maand. Dat is inclusief BTW, maar zonder de brandstof. Het is een vlijmscherpe lease particulier aanbieding en deze Citroëns gaan dus hard. Omdat de voorraad van deze private lease auto’s vaak wisselt, kan de uitvoering en de prijs natuurlijk ook wijzigen. Vraag daarom even naar de actuele stand van zaken bij IKRIJ.NL!

Auto leasen particulier is erg aantrekkelijk. Vaak zijn de totale kosten een stuk lager dan wanneer je zelf een nieuwe of gebruikte auto koopt en je alle exploitatiekosten voor eigen rekening neemt. Dat komt omdat autofabrikanten, dealers en verzekeraars graag scherp zaken doen voor privé lease met een bekende leasemaatschappij zoals IKRIJ.NL. Dat voordeel berekent IKRIJ.NL door!

Het is goed om te weten dat IKRIJ.NL een aparte divisie is van Wittebrug Lease met eigen mensen, speciaal voor private lease. IKRIJ.NL heeft dus veel ervaring met auto privé leasen en maakt slim gebruik van de inkoopkracht van Wittebrug Lease.

Als je graag een nieuwe auto rijdt voor een vast bedrag per maand is private lease van IKRIJ.NL de ideale oplossing. Je betaalt bij privé lease immers alleen voor het gebruik en je hoeft de auto niet te kopen. Zo heb je geen onvoorziene kosten en kun je jouw spaargeld voor andere dingen benutten. Bovendien heb je op het einde van de rit geen omkijken naar het inruilen of verkopen van je oude lease auto privé; je levert hem gewoon in bij IKRIJ.NL en kiest weer een nieuwe private lease auto. Zo heb je geen gedoe.

Met private lease rijd je een nieuwe lease auto privé zonder dat je hem hoeft te kopen. Door het vaste maandbedrag voor privé lease weet je bovendien precies wat het kost en je maakt gebruik van de inkoopkracht van een grote leasemaatschappij zoals IKRIJ.NL. Je hebt dus geen dure rekeningen meer van de garage en op het einde van het contract heb je geen gedoe met het inruilen van je oude auto. Particulier auto leasen is dus vooral gemakkelijk.

Een nadeel van privé auto leasen is dat je jouw jaarkilometrage vooraf goed moet inschatten. Als dat sterk wisselt, zit je met tussentijdse contractherberekeningen. En voor de looptijd van het contract ben je natuurlijk aan jouw specifieke private lease auto gebonden. Als je een contract afsluit voor 60 maanden en je wilt na 2 jaar een andere auto dan moet je het contract afkopen. Dat kan nadelig zijn.

Auto privé leasen is een product voor de particuliere markt. Daarom is er in principe geen bijtelling. Maar er zijn ook werkgevers die private lease aanbieden aan hun medewerkers. Zo’n bedrijf geeft dan een vergoeding voor de private lease auto. Raadpleeg jouw accountant of de belastingdienst vooraf als je zakelijk een lease auto privé wilt rijden, of dat in jouw geval geaccepteerd wordt.

Het is van belang dat je kiest voor een private lease maatschappij die is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze onafhankelijke stichting garandeert eerlijke voorwaarden die samen met de Consumentenbond zijn opgesteld. IKRIJ.NL is sinds 2016 lid, het jaar waarin het keurmerk voor privé lease werd gelanceerd.

Verder: als maatschappij voor privé lease moeten we de overeenkomst voor private lease registreren bij het BKR. Die registratie kan van belang zijn als je tijdens de looptijd van het contract een huis wilt kopen.

En tot slot is het natuurlijk van belang dat je bij private lease de looptijd en je jaarkilometrage goed opgeeft aan IKRIJ.NL. Als je het te laag inschat, is je leaseprijs in het begin wel gunstig, maar loop je vroeg of laat toch tegen een herberekening aan met een hoger maandtarief. Wees dus eerlijk. Als je een sterk wisselend jaarkilometrage hebt, is particulier auto leasen misschien geen goede keuze voor jou.

Het Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease om jou als consument te beschermen. Het keurmerk staat garant voor vijf zekerheden bij privé lease:

  • eerlijke voorwaarden die met de consumentenbond zijn opgesteld
  • een compleet product met onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting
  • bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • 14 dagen bedenktijd
  • zekerheid bij klachten door een onafhankelijke geschillencommissie.

Door het Keurmerk Private Lease kun je met een veilig gevoel particulier auto leasen. IKRIJ.NL is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

BKR staat voor Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Financiële dienstverleners zoals banken en leasemaatschappijen zijn wettelijk verplicht om op één centraal punt - bij het BKR - alle financiële verplichtingen én betalingsachterstanden te melden. Dat voorkomt dat mensen teveel lenen en betalingsproblemen krijgen. IKRIJ.NL voldoet aan die verplichting.

Een auto privé leasen is zo’n financiële verplichting. Als je bijvoorbeeld een contract voor private lease hebt van 48 maanden met een maandtermijn van 250 euro, meldt IKRIJ.NL een betalingsverplichting van 48 x 250 x 65% = 7.800 euro. Het percentage is bepaald door het Keurmerk Private Lease.

Het aangaan van een contract voor privé auto leasen kan dus gevolgen hebben voor de hoogte van een hypotheek die je wilt afsluiten.

Bij auto leasen particulier heb je geen bijtelling, dat is een voordeel. Maar als je privé rijdt, kun je ook geen BTW verrekenen; je kunt natuurlijk niet van twee walletjes eten. Je moet dus goed uitrekenen wat voor jou interessanter is, privé of zakelijk leasen. Het verschilt van geval tot geval.

Bij IKRIJ.NL kom je als ZZP-er in aanmerking voor particulier leasen als je onderneming minimaal 12 maanden bestaat. Ter beoordeling vragen wij je om de door een accountant of administratiekantoor opgestelde jaarcijfers over het laatste boekjaar aan te leveren. Die beoordeelt IKRIJ.NL dan.

Als je een klacht hebt over onze private lease vragen wij je om die schriftelijk aan ons te melden. Dit kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Wittebrug Lease BV t.a.v 'de Directeur'. Postbus 432, 2260 AK Leidschendam. IKRIJ.NL is een aparte divisie van Wittebrug Lease, speciaal voor auto privé leasen.

De medewerkers van IKRIJ.NL zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur telefonisch bereikbaar voor privé lease op nummer: 070 342 92 20

De pechhulpdienst van IKRIJ.NL is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar voor auto leasen privé op nummer: 070 390 60 61.

Het e-mailadres van IKRIJ.NL is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..