Keurmerk Private Lease

De brandstofkosten horen niet bij het particulier leasen. Daarnaast zijn de kosten van een verkeersovertreding ook voor eigen rekening. Bij schade factureren we een eigen bijdrage. En als je meer kilometers rijdt dan we afspraken, rekenen we die bij IKRIJ.NL elk jaar af. Als de lease auto privé een navigatiesysteem heeft, moet je de kosten voor een update van het navigatiesysteem zelf betalen.

In principe kan iedereen bij IKRIJ.NL een contract voor particulier auto leasen afsluiten. Maar voor privé lease moet je natuurlijk wel kredietwaardig zijn, minimaal 18 jaar oud zijn en een geldig Nederlands rijbewijs hebben. Het bureau Economic Data Resources (EDR) onderzoekt namens IKRIJ.NL of het financieel gezien voor jou verstandig is om een overeenkomst voor private lease af te sluiten. EDR kan je vragen om extra informatie te geven.

Als je ZZP-er bent, moet je bedrijf minimaal 12 maanden bestaan om lease privé bij IKRIJ.NL af te sluiten. Ter beoordeling vragen wij je om de door een accountant of administratiekantoor opgestelde jaarcijfers over het laatste boekjaar aan te leveren. Aan de hand daarvan beoordeelt IKRIJ.NL dan of een auto privé leasen verantwoord is.

IKRIJ.NL hanteert eerlijke voorwaarden die de Stichting Keurmerk Private Lease samen met de Consumentenbond heeft opgesteld. Alle specifieke zaken worden in zo’n contract voor particulier auto leasen benoemd, zoals jouw naw-gegevens, de kenmerken van de auto, de looptijd en het jaarkilometrage. Daarnaast hanteert IKRIJ.NL voor auto leasen privé algemene voorwaarden die voor iedereen gelden. Ook die mag je natuurlijk vooraf lezen. Onze contracten staan bij de downloads op deze site.

IKRIJ.NL neemt de volgende componenten op in het maandbedrag van een private lease auto: afschrijving, rente, WA & Casco verzekering, motorrijtuigenbelasting, reguliere reparatie- en/of onderhoudswerkzaamheden, reguliere vervanging van banden bij slijtage, pechhulp in binnen- en buitenland en vervangend vervoer na 72 uur.

Bij IKRIJ.NL kun je tegen bijbetaling de volgende extra’s opnemen in het maandbedrag voor privé lease: een aanvullende Schadeverzekering Inzittenden, vervangend vervoer na 24 uur en all season of winterbanden. Als we je lease auto privé mogen bestickeren - en je dus reclame rijdt voor IKRIJ.NL - ben je weer goedkoper uit.

Bij IKRIJ.NL is er geen sprake van een waarborgsom voor lease privé.

Bij IKRIJ.NL hoef je geen aanbetaling te doen voor auto private lease.