Keurmerk Private Lease

Kan ik het contract tussentijds beëindigen?

Na 12 maanden kun je het contract voor private lease opzeggen, maar daar zijn kosten aan verbonden. IKRIJ.NL rekent een vergoeding van 35% van de resterende termijnen bij auto private lease . Als blijkt dat het totaalbedrag van 35% van de resterende termijnen hoger is dan wanneer je een contract voor een kortere looptijd had afgesloten voor privé lease dan brengen we het verschil tussen deze maandbedragen in mindering.

Rekenvoorbeeld

Vaste opzeggingsvergoeding voor private lease

Je kiest een lease auto privé met een looptijd van 36 maanden en de maandtermijn is 250 euro. Na 24 maanden zeg je het contract op. De vaste opzegvergoeding van IKRIJ.NL bedraagt dan 35% van de 12 maanden die je nog zou hebben moeten betalen voor auto leasen privé.

35% van 12 x 250 = 1.050 euro

Maar voor de opzegvergoeding geldt een maximum bij lease privé. De opzegvergoeding kan nooit hoger zijn dan wat je betaald zou hebben als je aan het begin van het contract de ‘juiste’ looptijd had gekozen.

Maximum opzegvergoeding voor lease particulier

Als je bij de start van het contract direct had gekozen voor een looptijd van 24 maanden (en niet voor 36 maanden), dan was de maandtermijn van IKRIJ.NL 280 euro geweest in plaats van 250 euro. Het verschil bedraagt 30 euro. De maximale opzegvergoeding is in dat geval 24 x 30 = 720 euro.

In dit geval betaal je de maximum opzegvergoeding van 720 euro aan IKRIJ.NL en geen 1.050 euro.