Keurmerk Private Lease

Algemeen

Wat is private lease?

Van bezit naar gebruik, daar gaat het om bij privé lease. Waar je vroeger een nieuwe auto moest kopen, neem je bij private lease als het ware een abonnement waarbij je alleen maar een vast bedrag per maand betaalt om een auto te rijden. Je hebt dus geen investering. De looptijd, je jaarkilometrage en welke kosten er precies in dat maandbedrag zitten, leg je bij IKRIJ.NL vast in een overeenkomst voor private lease.

Wat kost private lease?

Natuurlijk maakt het uit welke auto je kiest, hoeveel je rijdt en wat de looptijd is van jouw lease particulier contract. De goedkoopste lease auto privé kost een stuk minder dan 300 euro per maand en natuurlijk kun je het zo luxe en zo duur maken als je zelf wilt. Bij IKRIJ.NL maken we graag een offerte voor lease privé voor jou op maat!

Wat is de goedkoopste private lease auto?

De voordeligste aanbieding van IKRIJ.NL voor privé lease is een Kia Picanto. Op basis van 60 maanden en 5.000 kilometer per jaar kost deze auto leasen privé maar 269 euro per maand. Dat is inclusief BTW, maar zonder de brandstof. Het is een vlijmscherpe lease particulier aanbieding en deze Picanto's gaan dus hard. Omdat de voorraad van deze private lease auto’s vaak wisselt, kan de uitvoering en de prijs natuurlijk ook wijzigen. Vraag daarom even naar de actuele stand van zaken bij IKRIJ.NL!

Waarom private lease?

Auto leasen particulier is erg aantrekkelijk. Vaak zijn de totale kosten een stuk lager dan wanneer je zelf een nieuwe of gebruikte auto koopt en je alle exploitatiekosten voor eigen rekening neemt. Dat komt omdat autofabrikanten, dealers en verzekeraars graag scherp zaken doen voor privé lease met een bekende leasemaatschappij zoals IKRIJ.NL. Dat voordeel berekent IKRIJ.NL door!

Het is goed om te weten dat IKRIJ.NL een aparte divisie is van Wittebrug Lease met eigen mensen, speciaal voor private lease. IKRIJ.NL heeft dus veel ervaring met auto privé leasen en maakt slim gebruik van de inkoopkracht van Wittebrug Lease.

Wanneer is private lease aantrekkelijk?

Als je graag een nieuwe auto rijdt voor een vast bedrag per maand is private lease van IKRIJ.NL de ideale oplossing. Je betaalt bij privé lease immers alleen voor het gebruik en je hoeft de auto niet te kopen. Zo heb je geen onvoorziene kosten en kun je jouw spaargeld voor andere dingen benutten. Bovendien heb je op het einde van de rit geen omkijken naar het inruilen of verkopen van je oude lease auto privé; je levert hem gewoon in bij IKRIJ.NL en kiest weer een nieuwe private lease auto. Zo heb je geen gedoe.

Wat zijn de voor- en nadelen van private lease?

Met private lease rijd je een nieuwe lease auto privé zonder dat je hem hoeft te kopen. Door het vaste maandbedrag voor privé lease weet je bovendien precies wat het kost en je maakt gebruik van de inkoopkracht van een grote leasemaatschappij zoals IKRIJ.NL. Je hebt dus geen dure rekeningen meer van de garage en op het einde van het contract heb je geen gedoe met het inruilen van je oude auto. Particulier auto leasen is dus vooral gemakkelijk.

Een nadeel van privé auto leasen is dat je jouw jaarkilometrage vooraf goed moet inschatten. Als dat sterk wisselt, zit je met tussentijdse contractherberekeningen. En voor de looptijd van het contract ben je natuurlijk aan jouw specifieke private lease auto gebonden. Als je een contract afsluit voor 60 maanden en je wilt na 2 jaar een andere auto dan moet je het contract afkopen. Dat kan nadelig zijn.

Hoe werkt bijtelling bij private lease?

Auto privé leasen is een product voor de particuliere markt. Daarom is er in principe geen bijtelling. Maar er zijn ook werkgevers die private lease aanbieden aan hun medewerkers. Zo’n bedrijf geeft dan een vergoeding voor de private lease auto. Raadpleeg jouw accountant of de belastingdienst vooraf als je zakelijk een lease auto privé wilt rijden, of dat in jouw geval geaccepteerd wordt.

Waarop letten bij private lease?

Het is van belang dat je kiest voor een private lease maatschappij die is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease. Deze onafhankelijke stichting garandeert eerlijke voorwaarden die samen met de Consumentenbond zijn opgesteld. IKRIJ.NL is sinds 2016 lid, het jaar waarin het keurmerk voor privé lease werd gelanceerd.

Verder: als maatschappij voor privé lease moeten we de overeenkomst voor private lease registreren bij het BKR. Die registratie kan van belang zijn als je tijdens de looptijd van het contract een huis wilt kopen.

En tot slot is het natuurlijk van belang dat je bij private lease de looptijd en je jaarkilometrage goed opgeeft aan IKRIJ.NL. Als je het te laag inschat, is je leaseprijs in het begin wel gunstig, maar loop je vroeg of laat toch tegen een herberekening aan met een hoger maandtarief. Wees dus eerlijk. Als je een sterk wisselend jaarkilometrage hebt, is particulier auto leasen misschien geen goede keuze voor jou.

Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease om jou als consument te beschermen. Het keurmerk staat garant voor vijf zekerheden bij privé lease:

  • eerlijke voorwaarden die met de consumentenbond zijn opgesteld
  • een compleet product met onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting
  • bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • 14 dagen bedenktijd
  • zekerheid bij klachten door een onafhankelijke geschillencommissie.

Door het Keurmerk Private Lease kun je met een veilig gevoel particulier auto leasen. IKRIJ.NL is aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.

Wat is BKR?

BKR staat voor Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Financiële dienstverleners zoals banken en leasemaatschappijen zijn wettelijk verplicht om op één centraal punt - bij het BKR - alle financiële verplichtingen én betalingsachterstanden te melden. Dat voorkomt dat mensen teveel lenen en betalingsproblemen krijgen. IKRIJ.NL voldoet aan die verplichting.

Een auto privé leasen is zo’n financiële verplichting. Als je bijvoorbeeld een contract voor private lease hebt van 48 maanden met een maandtermijn van 250 euro, meldt IKRIJ.NL een betalingsverplichting van 48 x 250 x 100% = 12.000 euro. Het percentage is bepaald door het Keurmerk Private Lease.

Het aangaan van een contract voor privé auto leasen kan dus gevolgen hebben voor de hoogte van een hypotheek die je wilt afsluiten.

Moet ik als ZZP-er privé of zakelijk leasen?

Bij auto leasen particulier heb je geen bijtelling, dat is een voordeel. Maar als je privé rijdt, kun je ook geen BTW verrekenen; je kunt natuurlijk niet van twee walletjes eten. Je moet dus goed uitrekenen wat voor jou interessanter is, privé of zakelijk leasen. Het verschilt van geval tot geval.

Bij IKRIJ.NL kom je als ZZP-er in aanmerking voor particulier leasen als je onderneming minimaal 12 maanden bestaat. Ter beoordeling vragen wij je om de door een accountant of administratiekantoor opgestelde jaarcijfers over het laatste boekjaar aan te leveren. Die beoordeelt IKRIJ.NL dan.

Wat moet ik doen als ik een klacht heb?

Als je een klacht hebt over onze private lease vragen wij je om die schriftelijk aan ons te melden. Dit kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post naar Wittebrug Lease BV t.a.v 'de Directeur'. Postbus 432, 2260 AK Leidschendam. IKRIJ.NL is een aparte divisie van Wittebrug Lease, speciaal voor auto privé leasen.

Wat zijn de openingstijden van IKRIJ.NL?

De medewerkers van IKRIJ.NL zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar voor privé lease op nummer: 070 342 92 20

De pechhulpdienst van IKRIJ.NL is 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar voor auto leasen privé op nummer: 070 390 60 61.

Het e-mailadres van IKRIJ.NL is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorwaarden

Wat zijn de voorwaarden van Private Flex Lease?

Indien bij het aangaan van de leaseovereenkomst het ‘’private flex lease‘’ contract is overeengekomen, kan lessee de leaseovereenkomst voortijdig beëindigen, zonder dat lessee aan lessor een opzeggingsvergoeding is verschuldigd gelijk aan de in artikel 47 genoemde opzeggingsvergoeding, mits aan de daaraan gestelde voorwaarden wordt voldaan. Lessee kan op grond van de 'private flex lease' leaseovereenkomst tegen het einde van de maand opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand, wanneer er sprake is van een niet vrijwillig (derhalve op verzoek van de werkgever) einde van het dienstverband van lessee tijdens de duur van de leaseovereenkomst en/of wanneer tijdens de duur van de leaseovereenkomst sprake is van een echtscheiding die tot een dusdanige wijziging in het besteedbaar inkomen leidt dat lessee redelijkerwijs niet langer aan de verplichtingen uit de leaseovereenkomst kan voldoen. Lessee dient daarvan bewijs te leveren, hetgeen kan bestaan uit overlegging van een vaststellingsovereenkomst, een beschikking van de kantonrechter en/of een door het UWV afgegeven ontslagvergunning, of een schriftelijke bevestiging van de werkgever van lessee dat het (tijdelijke) dienstverband niet wordt verlengd, dan wel een door de rechtbank uitgesproken echtscheiding of een daarbij behorende draagkrachtberekening, waaruit de gewijzigde financiële situatie blijkt, een en ander ter beoordeling door lessor. Op het 'private flex lease' contract kan geen beroep worden gedaan indien een arbeidsovereenkomst tijdens de proeftijd wordt beëindigd. Wanneer Lessee tijdens de looptijd van het lease contract medisch wordt afgekeurd en daarbij de rijbevoegdheid verliest kan er aanspraak gemaakt worden op het 'private flex lease' contract, hierbij moet een doktersverklaring + een verklaring van het CBR kunnen worden overlegd waarin is vastgelegd dat de rijbevoegdheid is ingetrokken met medische grond als reden. Van het ‘’private flex lease‘’ contract kan eerst gebruik worden gemaakt vanaf 6 maanden na de totstandkoming van de leaseovereenkomst, en met inachtneming van bovengenoemde opzegtermijn van één maand. Desgevraagd en op eerste verzoek dient lessee tevens nader bewijs van beëindiging van het dienstverband te leveren, middels overlegging van een afschrift van de (financiële) eindafrekening van het dienstverband en/of nader bewijs te leveren van de (rechtsgeldige) echtscheidingsbeschikking en/of inschrijving van de echtscheiding. Indien en voor zover lessee in gebreke blijft de gevraagde bewijsstukken aan te leveren en/of lessor is gebleken van een onterecht beroep op het 'private flex lease' contract, is lessor gerechtigd alsnog het in artikel 47 (zie 'Aanvullende voorwaarden IKRIJ.nl' op de Download pagina) genoemde opzeggingsvergoeding aan lessee in rekening te brengen.

De in dit artikel genoemde 'private flex lease' optie kan bij aanvang van de leaseovereenkomst worden overeengekomen, en staat los van de in artikel 47 genoemde mogelijkheid om het leasecontract voor het einde van de leaseperiode op te zeggen tegen betaling van de in dat artikel genoemde percentages van de resterende leasetermijnen.

Welke kosten zijn níet inbegrepen bij private lease?

De brandstofkosten horen niet bij het particulier leasen. Daarnaast zijn de kosten van een verkeersovertreding ook voor eigen rekening. Bij schade factureren we een eigen bijdrage. En als je meer kilometers rijdt dan we afspraken, rekenen we die bij IKRIJ.NL elk jaar af. Als de lease auto privé een navigatiesysteem heeft, moet je de kosten voor een update van het navigatiesysteem zelf betalen.

Wie kan er private leasen?

In principe kan iedereen bij IKRIJ.NL een contract voor particulier auto leasen afsluiten. Maar voor privé lease moet je natuurlijk wel kredietwaardig zijn, minimaal 18 jaar oud zijn en een geldig Nederlands rijbewijs hebben. Het bureau Economic Data Resources (EDR) onderzoekt namens IKRIJ.NL of het financieel gezien voor jou verstandig is om een overeenkomst voor private lease af te sluiten. EDR kan je vragen om extra informatie te geven.

Kom ik als ZZP-er in aanmerking voor private lease?

Als je ZZP-er bent, moet je bedrijf minimaal 12 maanden bestaan om lease privé bij IKRIJ.NL af te sluiten. Ter beoordeling vragen wij je om de door een accountant of administratiekantoor opgestelde jaarcijfers over het laatste boekjaar aan te leveren. Aan de hand daarvan beoordeelt IKRIJ.NL dan of een auto privé leasen verantwoord is.

Wat zijn de voorwaarden voor private lease?

IKRIJ.NL hanteert eerlijke voorwaarden die de Stichting Keurmerk Private Lease samen met de Consumentenbond heeft opgesteld. Alle specifieke zaken worden in zo’n contract voor particulier auto leasen benoemd, zoals jouw naw-gegevens, de kenmerken van de auto, de looptijd en het jaarkilometrage. Daarnaast hanteert IKRIJ.NL voor auto leasen privé algemene voorwaarden die voor iedereen gelden. Ook die mag je natuurlijk vooraf lezen. Onze contracten staan bij de downloads op deze site.

Wat is er inbegrepen bij private lease?

IKRIJ.NL neemt de volgende componenten op in het maandbedrag van een private lease auto: afschrijving, rente, WA & Casco verzekering, motorrijtuigenbelasting, reguliere reparatie- en/of onderhoudswerkzaamheden, reguliere vervanging van banden bij slijtage, pechhulp in binnen- en buitenland en vervangend vervoer in binnenland na 72 uur.

Bij IKRIJ.NL kun je tegen bijbetaling de volgende extra’s opnemen in het maandbedrag voor privé lease: een aanvullende Schadeverzekering Inzittenden, vervangend vervoer na 24 uur en all season of winterbanden. Als we je lease auto privé mogen bestickeren - en je dus reclame rijdt voor IKRIJ.NL - ben je weer goedkoper uit.

Is er sprake van een borg voor lease particulier?

Bij IKRIJ.NL is er geen sprake van een waarborgsom voor lease privé.

Is er sprake van een Aanbetaling?

Bij IKRIJ.NL hoef je geen aanbetaling te doen voor auto private lease.

Bestelling en levering

Hoe werkt een private lease?

Via internet, telefonisch of bij een van de dealers van IKRIJ.NL bestel je jouw favoriete private lease auto. Als je het contract voor privé lease hebt getekend, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Dat is sowieso wettelijk geregeld voor verkoop per telefoon of via internet en daarnaast is de bedenktijd ook een voorwaarde van het Keurmerk Private Lease. Na die tijd wordt de order definitief en bestelt IKRIJ.NL jouw lease auto privé. In de tussentijd vragen we het bureau Economic Data Resources (EDR) om jouw kredietwaardigheid te checken (dat is belangrijk voor ons allebei). Ook zijn we verplicht om de overeenkomst voor private lease te registreren bij het BKR.

Als dat allemaal achter de rug is, vraagt IKRIJ.NL aan het dealerbedrijf om jouw private lease auto afleveringsklaar te maken. Tegelijkertijd zorgen wij voor de juiste overeenkomsten voor private lease. We incasseren de eerste termijn en je kunt gewoon gaan rijden alsof het jouw eigen auto is. Voor het onderhoud ga je op kosten van IKRIJ.NL naar de dealer en tanken doe je zelf bij privé lease.

Kan ik een proefrit maken?

Als de lease auto privé van jouw keuze bij de dealer op voorraad is, kun je er natuurlijk een proefrit mee maken. Meestal is dat zo en anders is er vaak wel een vergelijkbare uitvoering om uit te proberen. Bij IKRIJ.NL snappen we dat je graag gereden hebt voordat begint met lease privé.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Als je een auto wilt inruilen voor auto private lease bij IKRIJ.NL kun je via de website een taxatie aanvragen. De medewerkers van de retailafdeling geven dan een waarde af voor je huidige auto. Als je met dat bedrag akkoord gaat, kun je jouw huidige auto bij aflevering van je nieuwe lease auto privé voor IKRIJ.NL achterlaten. De inruilprijs die we afspreken, maken we over naar jouw bankrekening.

Waar wordt de lease auto privé afgeleverd?

De private lease auto wordt afgeleverd bij het dealerbedrijf waar IKRIJ.NL hem bestelt. Als je een voorkeur hebt voor een dealer kun je dat natuurlijk aangeven.

Wat is de levertijd van een private lease auto?

Als de lease auto privé op voorraad is, levert IKRIJ.NL hem natuurlijk snel aan je af. Daarbij houden we rekening met de 14 dagen bedenktijd. Die periode benutten we voor de financiële checks voor privé lease en verder heeft de dealer ook tijd nodig om jouw nieuwe auto afleveringsklaar te maken.

Als de private lease auto niet op voorraad is, zijn we afhankelijk van de productieplanning van de fabriek. Daarover informeert IKRIJ.NL of de dealer je graag!

Wordt de private lease auto mijn eigendom?

De lease auto privé blijft altijd eigendom van IKRIJ.NL.

Fietslease

Hoe werkt de kredietacceptatie?

Nadat je een bestelling hebt gedaan, krijg je direct een bevestiging. Je ontvangt vervolgens een link van EDR credit services en loop je online door het acceptatieproces.

Waarom doen jullie een kredietacceptatie?

Het is voor jou en voor ons belangrijk om vast te stellen of de financiële verplichting past bij jouw persoonlijke situatie.

Ik wil de fiets na 36 maanden niet overnemen, wat nu?

Indien je geen gebruik wilt maken van de 20% overnameoptie, dan lever je de fiets in bij de fietsenwinkel.

Is het mogelijk om de fiets over te nemen?

Ja, het is na de looptijd van 36 maanden mogelijk om jouw (elektrische) fiets over te nemen tegen 20% van de consumentenadviesprijs.

Wat is inbegrepen in het vaste All-in maandtarief?

Onderhoud, reparatie, verzekering en pechhulp is inbegrepen. Op deze manier ontzorgen wij voor de volle honderd procent en hoef jij alleen nog zelf te trappen.

Waar kan ik mijn fiets ophalen?

Wij werken nauw samen met fietsenwinkels bij ons in de regio: Profile van Ruiten Rijswijk, Profile van Ruiten Den Haag Escamp, Profile van Ruiten Loosduinen en Profile Quist Scheveningen.

Wat is het verschil tussen leasen en kopen?

Het grootste verschil tussen het private leasen en kopen van een elektrische fiets is de eenmalige grote uitgave. Bij leasen hoef je geen grote uitgave in één keer te doen en betaal je een vast laag All-in maandtarief. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Hoe lang is de looptijd van een leasefiets?

Er  geldt standaard een looptijd van 36 maanden met een kilometrage van 5.000 kilometer per jaar.

Welke type fietsen kan ik leasen?

Wij bieden (elektrische) stadsfietsen, bakfietsen en mountainbikes aan van verschillende A-merken. Na het kiezen van merk en model kan je de fiets specificeren op basis van kleur, framehoogte en een eventuele accu-upgrade.

Wat is private leasefiets?

De naam zegt het al maar tegen een vast maandtarief is het mogelijk om een (elektrische) fiets te leasen. Onderhoud, reparaties, verzekering en pechhulp zijn bij dit vaste maandtarief inbegrepen.

Het leasecontract

Wanneer kan ik nog van het contract afzien?

Als je het contract voor particulier leasen hebt getekend en opgestuurd naar IKRIJ.NL krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Na deze 14 dagen wordt het contract definitief en bestelt IKRIJ.NL jouw private lease auto bij de dealer.

Kan ik afzien van de 14 dagen bedenktijd?

Het is mogelijk, maar dat moet dan in een persoonlijk gesprek voor auto leasen particulier. In dat geval teken je op kantoor bij IKRIJ.NL - of bij de dealer - een formulier “afzien van bedenktijd.” Daarmee win je tijd voor jouw privé lease, maar ook dan hebben we nog steeds de financiële goedkeuring nodig van Economic Data Resources (EDR). En de dealer moet het afleveringsklaarmaken van jouw private lease auto natuurlijk ook in zijn werkplaatsplanning opnemen. Dat zijn dingen om rekening mee te houden.

Staat de private lease auto geregistreerd op mijn naam?

IKRIJ.NL laat de lease auto privé op jouw naam registreren bij de RDW. Alle brieven van het RDW en andere instanties worden naar je privéadres gestuurd.

Hoe worden bekeuringen afgewikkeld?

Bij privé lease worden bekeuringen door de diverse instanties rechtstreeks naar je privéadres verzonden.

Kan IKRIJ.NL de maandtermijn aanpassen?

IKRIJ.NL kan het termijnbedrag van jouw private lease auto aanpassen als de overheid belastingen of wetten invoert of wijzigt. Voorbeelden zijn: aanpassingen in het tarief van de motorrijtuigenbelasting, wijzigingen in het BTW-tarief of in de assurantiebelasting. Ook als je veel meer rijdt dan we afspraken, kan IKRIJ.NL het contract herberekenen en de leaseprijs aanpassen.

Kan ik het contract aanpassen?

Als jij het jaarkilometrage of de looptijd van het contract voor privé lease wilt aanpassen, kan dat ook. Elke wijziging geldt voor de hele looptijd van het contract voor privé lease. Je ontvangt een factuur van IKRIJ.NL voor de wijziging over de verstreken maanden en de eerstvolgende maandtermijn factureert IKRIJ.NL voor het nieuwe tarief.

Kan ik het contract tussentijds beëindigen?

Na 12 maanden kun je het contract voor private lease opzeggen, maar daar zijn kosten aan verbonden. IKRIJ.NL rekent een vergoeding van 35% van de resterende termijnen bij auto private lease. Als blijkt dat het totaalbedrag van 35% van de resterende termijnen hoger is dan wanneer je een contract voor een kortere looptijd had afgesloten voor privé lease dan brengen we het verschil tussen deze maandbedragen in mindering.

Rekenvoorbeeld

Vaste opzeggingsvergoeding voor private lease

Je kiest een lease auto privé met een looptijd van 36 maanden en de maandtermijn is 250 euro. Na 24 maanden zeg je het contract op. De vaste opzegvergoeding van IKRIJ.NL bedraagt dan 35% van de 12 maanden die je nog zou hebben moeten betalen voor auto leasen privé.

35% van 12 x 250 = 1.050 euro

Maar voor de opzegvergoeding geldt een maximum bij lease privé. De opzegvergoeding kan nooit hoger zijn dan wat je betaald zou hebben als je aan het begin van het contract de ‘juiste’ looptijd had gekozen.

Maximum opzegvergoeding voor lease particulier

Als je bij de start van het contract direct had gekozen voor een looptijd van 24 maanden (en niet voor 36 maanden), dan was de maandtermijn van IKRIJ.NL 280 euro geweest in plaats van 250 euro. Het verschil bedraagt 30 euro. De maximale opzegvergoeding is in dat geval 24 x 30 = 720 euro.

In dit geval betaal je de maximum opzegvergoeding van 720 euro aan IKRIJ.NL en geen 1.050 euro.

Wat moet ik doen, mijn contract is bijna voorbij?

IKRIJ.NL informeert je ongeveer 5 maanden voordat je contract voor privé lease eindigt. Je hebt dan alle gelegenheid om je te oriënteren op een nieuwe private lease auto van IKRIJ.NL.

IKRIJ.NL meldt de lease auto privé aan voor een inname-inspectie bij BCA. Dit bedrijf neemt ongeveer een week voor de einddatum van de overeenkomst contact met je op om de afspraak in te plannen.

Wanneer moet ik de maandtermijn betalen?

IKRIJ.NL incasseert de maandelijkse termijnen voor privé lease vooraf aan het begin van elke maand. De eerste automatische incasso zal altijd meer zijn dan één maandtermijn. Ondanks het feit dat je jouw private lease auto in die maand inlevert, incasseert IKRIJ.NL ook de laatste termijn automatisch.

Wat gebeurt er als ik niet aan de betalingsverplichting kan voldoen?

In dat geval zoekt IKRIJ.NL samen met jou naar een passende oplossing. In het ergste geval zullen we het contract voor privé lease voortijdig beëindigen. Maar daar zijn wel kosten aan verbonden. IKRIJ.NL werkt met een vaste opzegvergoeding van 35%. Dat percentage staat ook in je overeenkomst voor private lease.

Wat gebeurt er als ik meer kilometers rijd?

Bij auto private lease krijg je elk jaar van IKRIJ.NL het verzoek om de kilometerstand van jouw lease auto privé door te geven. Als blijkt dat je in het afgelopen jaar meer reed dan berekent IKRIJ.NL die extra afstand tegen de meerkilometerprijs die in de overeenkomst voor private lease staat. Als je de auto aan het einde van de looptijd inlevert en het totaalkilometrage komt overeen met dat van de overeenkomst voor private lease, betaalt IKRIJ.NL de al afgerekende meerkilometers aan jou terug.

Wat gebeurt er bij overlijden?

In dat geval kunnen de nabestaanden de lease auto privé inleveren zonder opzegvergoeding. Het contract voor auto leasen particulier stopt dan. IKRIJ.NL vraagt wel om een uittreksel van de Akte van Overlijden.

Onderhoud

Heb ik recht op vervangend vervoer?

Bij privé lease heb je recht op vervangend vervoer van IKRIJ.NL als de onderhoudswerkzaamheden langer dan 72 uur duren. Als je bij het afsluiten van het contract voor private lease als aanvulling hebt gekozen voor vervangend vervoer na 24 uur dan heb je uiteraard na 24 uur recht op vervangend vervoer van IKRIJ.NL.

Hoe weet ik wanneer er onderhoud moet worden uitgevoerd?

Elk merk en type private lease auto heeft zijn eigen onderhoudsintervallen. Tegenwoordig geeft bijna iedere lease auto privé op het dashboard aan wanneer er onderhoud nodig is. Ook in het instructieboekje van de auto staan de onderhoudsintervallen vermeld.

Waar kan ik het onderhoud van mijn private lease auto laten uitvoeren?

Voor onderhoud mag je bij privé lease zelf een afspraak maken bij een erkende merkdealer bij jou in de buurt. De dealer laat IKRIJ.NL weten welke werkzaamheden hij uitvoert. De financiële afwikkeling van deze onderhoudsbeurt vindt plaats tussen de dealer en IKRIJ.NL.

Wat moet ik doen als ik pech krijg?

Bij IKRIJ.NL is pechhulp voor jouw private lease auto in binnen- en buitenland inbegrepen. Je kunt 24 uur per dag 7 dagen per week contact opnemen met ons noodnummer: 070-390 60 61.

Aandachtspunt:

Pechhulp in het buitenland is alleen van toepassing in die landen waar je met jouw lease auto privé mag komen. In de volgende landen is pechhulp van IKRIJ.NL van toepassing:

Andorra, Griekenland, Luxemburg, Slovenië, België, Groot-Brittannië, Malta, Slowakije, Bosnië-Herzegovina, Noord-Ierland, Nederland, Spanje, Bulgarije, Hongarije, Noorwegen, Tsjechië, Cyprus, Ierland, Oostenrijk, Tunesië, Denemarken, IJsland, Polen, Zweden, Duitsland, Italië, Portugal, Zwitserland, Estland, Kroatië, Roemenië, Wit-Rusland, Finland, Letland, Servië, Frankrijk, Litouwen, Montenegro. Andere landen zijn niet toegestaan voor auto leasen privé.

Zijn winterbanden inbegrepen in mijn contract voor private lease?

All season banden of winterbanden horen er niet standaard bij. Bij auto private lease van IKRIJ.NL kun je all season- of winterbanden wel optioneel toevoegen aan het contract voor privé lease. In het tarief voor die extra banden zijn de opslag- en wisselkosten inbegrepen.

Schade

Heb ik een eigen bijdrage?

Ja! De eigen bijdrage is een bedrag wat IKRIJ.NL in rekening brengt in geval van een niet verhaalbare schade. Dit gaat om een schade waarbij er geen tegenpartij aansprakelijk is voor de schade. In dit geval is jouw standaard eigen bijdrage van 300 euro van toepassing.

Wat moet ik doen bij schade aan mijn private lease auto?

Schade aan jouw lease auto privé moet je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen melden aan IKRIJ.NL. Je kunt dat telefonisch doen of via een ingevuld Schade Aangifte Formulier. Als er een tegenpartij bij betrokken is en je wilt beiden gebruik maken van de app mobielschademelden dan kan dat ook. De medewerkers van de schadeafdeling van IKRIJ.NL informeren je hoe de schade aan jouw private lease auto wordt afgewikkeld.

Wat moet ik doen als mijn private lease auto is gestolen?

Bij diefstal van jouw lease auto privé moet je direct aangifte doen bij de politie. Daarna informeer je IKRIJ.NL zo snel mogelijk. Als de auto niet binnen 30 dagen na de diefstal wordt teruggevonden dan beëindigt IKRIJ.NL het contract voor privé lease .

Krijg ik een verklaring voor schadevrij rijden?

Wanneer je jouw lease auto privé inlevert en geen nieuwe private lease overeenkomst afsluit, maakt IKRIJ.NL een verklaring op met het schadeverloop. Als je geen schades had tijdens het privé auto leasen is dat natuurlijk automatisch een verklaring voor schadevrij rijden.

Private lease, wie mag erin rijden?

Natuurlijk mag je bij privé lease ook andere mensen in jouw private lease auto laten rijden van IKRIJ.NL, maar als contractant blijf jij verantwoordelijk. Controleer in ieder geval of de bestuurder in het bezit is van een geldig rijbewijs B.

Waar kan ik een ster / barst in de voorruit laten repareren?

Als je een ster of barst in de voorruit hebt van jouw private lease auto kun je namens IKRIJ.NL een afspraak maken bij 123Ruit.nl (telefoonnummer 088-1850 555) of AutotaalGlas (telefoonnummer 0800-0828).

Aandachtspunt

Als de ruit vervangen wordt, berekent IKRIJ.NL een eigen bijdrage van 225 euro. Als een ruit gerepareerd wordt, zijn er geen kosten.

Wat gebeurt er als de auto total loss gaat?

Als de lease auto privé total loss wordt verklaard, beëindigt IKRIJ.NL het contract.

Aandachtspunt

Als de schade niet verhaalbaar is, brengt IKRIJ.NL wel een eigen bijdrage in rekening. Daarnaast berekent IKRIJ.NL de meer gereden kilometers door.

Wat gebeurt er als ik de auto met schade inlever?

Het bedrijf BCA inspecteert jouw private lease auto bij inname namens IKRIJ.NL. Als zij schades constateren die je had moeten melden dan berekent IKRIJ.NL voor elke niet gemelde schade een eigen bijdrage. We maken verschil tussen normale gebruiksschade en schades die de waarde van de private lease auto beïnvloeden. Een uitgebreide uitleg vind je in het innameprotocol dat je natuurlijk mag lezen. Het staat bij onze downloads.

Geen resultaten.