Keurmerk Private Lease
Geen gedoe, tegen een vast maandtarief

Private lease bij IKRIJ.NL

IKRIJ.NL is een private lease label van Wittebrug Lease, wij zijn specialist op het gebied van private lease. Wij hebben veel ervaring met auto leasing en maken slim gebruik van de inkoopkracht van Wittebrug Lease. Ben je op zoek naar een gloednieuwe auto of maakt het jou niet uit dat je rijdt in een jong gebruikte auto? IKRIJ.NL heeft een breed aanbod van nieuwe auto’s en occasions. Onze occasions pagina bestaat uit auto’s die speciaal voor jou zijn uitgezocht (die zo goed als nieuw wordt afgeleverd). Let op: dit zijn unieke auto’s waarvan maar één exemplaar van beschikbaar is, weg = weg.

Wij regelen alles voor je, dat is ‘geen gedoe’. Tegen een vast maandtarief hoef jij niet na te denken over zaken als motorrijtuigenbelasting, verzekering, onderhoud, etc. Eén van de belangrijke voordelen van private lease is dat je geen grote investering nodig hebt om in jouw ‘nieuwe’ auto te rijden.  Bij IKRIJ.NL maken wij de keuze nog makkelijker voor jou. Jij kan je huidige auto eenvoudig inruilen, je hebt één aanspreekpunt en je kan korting krijgen als jij je auto voorziet van IKRIJ.NL stickers.

Private Lease De voordelen

Rijden in een nieuwe auto

Je rijdt in een nieuwe of jong gebruikte lease auto zonder dat je hem hoeft te kopen.

Geen spaargeld nodig

Wil jij geen grote investering doen, maar wel rijden in een nieuwe auto? Met een vast inkomen kan jij gemakkelijk, zonder spaargeld te investeren, een auto rijden.

Geen gedoe

Jij hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud, reparaties, verzekering, etc. Dit zit allemaal in het vaste maandbedrag.

Vast maandbedrag

Door het vaste maandbedrag weet jij precies wat jij maandelijks kwijt bent aan jouw auto, jij hoeft geen rekening te houden met onverwachte kosten.

Private Lease De nadelen

Jaarkilometrage vooraf vastleggen

Jij moet jouw jaarkilometrage vooraf goed inschatten. Je betaalt extra kosten wanneer jij jaarlijks meer kilometers rijdt dan vooraf vastgelegd.

Duur bij weinig gebruik

Bij private lease blijf je altijd doorbetalen, ook als jij je auto nauwelijks gebruikt. Voor niet gereden kilometers krijg jij geen vergoeding.

Contractbreuk kost geld

Bij het afsluiten van het contract bepaal jij zelf een looptijd. Wanneer jij dit contract vroegtijdig wil stopzetten, moet jij het contract afkopen.

Twijfel je tussen Private Lease of kopen?

Kosten berekenen

Hier kan je de kosten berekenen van een private leasecontract. Soms schrikken mensen van het bedrag per maand, dat komt vooral doordat zij bij koop van een auto de waardevermindering (afschrijving) niet meenemen in de berekening van de maandelijkse kosten. Ook is het private leasetarief inclusief kosten voor onderhoud en reparaties. Een soort spaarpot dus waar je bij koop ook rekening mee moet houden. Wil je een objectieve check? Vul dan hier het kenteken en de kilometerstand in van de auto die je wilt kopen, en vergelijk de kosten met het aanbod van private leaseauto’s op inrij.nl.

Geen gedoe Hoe werkt Private Lease

Via internet, telefonisch of bij een van de dealers van IKRIJ.NL bestel je jouw ideale private lease auto. Als jij het contract hebt getekend, krijg je nog 14 dagen bedenktijd. Dat is sowieso wettelijk geregeld voor verkoop per telefoon of via internet en daarnaast is de bedenktijd ook een voorwaarde van het Keurmerk Private Lease. Na die tijd wordt de order definitief en bestelt IKRIJ.NL jouw lease auto. In de tussentijd vragen we het bureau Economic Data Resources (EDR) om jouw kredietwaardigheid te checken (dat is belangrijk voor ons allebei). Ook zijn we verplicht om de overeenkomst te registreren bij het BKR.

Als dat allemaal achter de rug is, vraagt IKRIJ.NL aan het dealerbedrijf om jouw auto afleveringsklaar te maken. Tegelijkertijd zorgen wij voor de juiste overeenkomsten. We incasseren de eerste termijn en je kunt gewoon gaan rijden alsof het jouw eigen auto is. Voor het onderhoud ga je op kosten van IKRIJ.NL naar de dealer en het enige wat jij zelf doet is tanken.

VROEGTIJDIG JOUW LEASECONTRACT STOPZETTEN

Private Flex Lease

IKRIJ.NL biedt ook Private Flex Lease aan. Indien jij dit hebt opgenomen in jouw contract, kan jij onder bepaalde voorwaarden jouw leaseovereenkomst vroegtijdig stopzetten. In dit geval hoef jij het contract niet af te kopen. De Private Flex Lease kan na zes maanden dat jij in de auto rijdt worden gebruikt, hierbij geldt een opzegtermijn van één maand.

Jij kan in de volgende gevallen gebruik maken van de private flex lease: beëindiging dienstverband (op verzoek van werkgever), echtscheiding en medische afkeuring (rijbevoegdheid ingetrokken). Hier zitten enkele voorwaarden aan vast.

Zorgeloze mobiliteit Wat is het Keurmerk Private Lease?

Het Keurmerk Private Lease is in het leven geroepen door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease om jou als consument te beschermen. Het keurmerk staat garant voor vijf zekerheden:

  • Eerlijke voorwaarden die met de consumentenbond zijn opgesteld
  • Een compleet product met onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting
  • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  • 14 dagen bedenktijd
  • Zekerheid bij klachten door een onafhankelijke geschillencommissie.

Door het Keurmerk kun je met een veilig gevoel particulier een auto leasen. IKRIJ.NL is sinds 2016 (het jaar waarin het keurmerk is gelanceerd) aangesloten bij het Keurmerk Private Lease.