Keurmerk Private Lease
Hoe zit het nou? | Elektrisch rijden nog aantrekkelijker voor particulieren van IKRIJ.nl in Den Haag

Hoe zit het nou?

Ben jij tijdens de regeling een nieuw leasecontract aangegaan en je voldoet aan bepaalde eisen, dan krijg je de subsidie uitgekeerd. Voor nieuwe elektrische auto’s geniet jij van €4.000 subsidie en voor occasions €2.000. De subsidie wordt per maand aan jou uitgekeerd. Voor leaserijders geldt dat de subsidie stopt als jij de auto binnen 4 jaar weer inlevert. Bij aankoop geldt dat wanneer je de auto binnen 3 jaar verkoopt je een deel van de subsidie moet terugbetalen. De regeling heeft enkel betrekking op particulieren die een auto kopen of leasen uit de middenklasse. Auto’s die een nieuwprijs hebben tussen de €12.000 en €45.000 behoren tot deze categorie, genoeg leasemogelijkheden dus bij IKRIJ.NL. Denk maar eens aan de Volkswagen e-Up, de Peugeot e-208, de Hyundai Kona Electric of de Volkswagen e-Golf.
De uitgelezen kans om de overstap te maken | Elektrisch rijden nog aantrekkelijker voor particulieren van IKRIJ.nl in Den Haag

De uitgelezen kans om de overstap te maken

Bij de aankoop van een nieuwe auto met verbrandingsmotor betaal je aanschafsbelasting (bpm), dit zit vaak in de prijs verwerkt. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door de CO2-uitstoot van de auto. Een elektrische auto is uitstootvrij (beter voor het milieu) en daarom betaalt u €0 bpm. Hiernaast betaalt u voor een volledig elektrische auto zeker tot en met 2024 geen wegenbelasting. Als kers op de taart ontvang je binnenkort ook nog eens subsidie als je een elektrische auto gaat rijden. Deze regeling aangaande de subsidie is nog niet definitief. De regeling zal vermoedelijk in mei 2020 aangekondigd worden. Hierbij zullen verdere details duidelijk gemaakt worden. Wil je op de hoogte blijven van relevant nieuws? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.

Alles op een rijtje

  • Enkel voor particuliere rijders
  • €4.000 subsidie voor nieuwe auto's en €2.000 subsidie voor occasions
  • Regeling gaat in per 1 juli 2020
  • Geldend voor auto’s uit de middenklasse, tussen €12.000 en €45.000
  • Geen bpm, geen wegenbelasting en nu subsidie