Keurmerk Private Lease
SEPP Subsidiebudget | Subsidie voor elektrische auto's in 2023 van IKRIJ.nl in Den Haag

SEPP Subsidiebudget

De SEPP regeling loopt van 1 juli 2020 tot en met 31 december 2024. Het totale subsidiebudget is verdeeld over deze periode en wordt per jaar vastgesteld. De budgetten voor 2023 zijn: €67 miljoen voor nieuwe elektrische personenauto’s en €32,4 miljoen voor gebruikte elektrische personenauto’s. Echter zit er jaarlijks een maximum aan het subsidiebudget, vandaar dat het verstandig is om 10 januari 9:00 te noteren in je agenda en niet te lang te wachten met het aanvragen van deze subsidie. Het subsidiebedrag per auto in 2023 is €2.950 voor een nieuwe auto en €2.000 voor een gebruikte auto.
Welke auto's komen in aanmerking? | Subsidie voor elektrische auto's in 2023 van IKRIJ.nl in Den Haag

Welke auto's komen in aanmerking?

Er is een lijst met merken, modellen en typen elektrische personenauto’s waarvan bekend is dat ze in aanmerking komen voor de subsidie. Deze lijst is samengesteld met behulp van importeurs en dealers. Het gaat om personenauto’s in de RDW voertuigcategorie M, classificatie M1. De autolijst SEPP bekijk je hier.

Voorwaarden

Je komt in aanmerking voor de SEPP als je voldoet aan een aantal voorwaarden, deze zijn als volgt:

  • De SEPP is alleen voor particulieren die een auto kopen of leasen
  • De koop- of leaseovereenkomst is afgesloten op of na 1 januari 2023
  • Het voertuig dient 100% elektrisch te zijn met een actieradius van minimaal 120 kilometer (WLTP gemeten)
  • De nieuwprijs zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is tussen de €12.000 en €45.000
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd (niet omgebouwd)

Hoe kan ik mijn aanvraag doen?

Je kan de SEPP aanvragen nadat je een koop-of leaseovereenkomst hebt afgesloten. De auto hoeft nog niet geleverd te zijn of op jouw naam geregistreerd te staan. Wel is het van belang dat de koop- of leaseovereenkomst van de auto is afgesloten in het kalenderjaar waarin je de subsidie aanvraagt (in dit geval 2023). Verder dient de subsidieaanvrager degene te zijn op wiens naam de auto komt te staan.